Składniki:
|
Przygotowanie:
|
około 30-40 zamrożonych truskawek
3 galaretki truskawkowe
5 szkl wrzątku
0,5 litra kremówki 36%
Cukier puder do smaku
|
Galaretki
zalać wrzątkiem i wymieszać. Do gorących galaretek wrzucić zamrożone
truskawki i schłodzić w lodówce. Można poczekać, aż galaretka będzie zupełnie
twarda, można też wybrać wersję jak będzie tylko delikatnie stężona. (Czym
mniej stężona galaretka tym pianka będzie pulchniejsza.)
Truskawki
z odrobiną galaretki przełożyć do misek/pucharków. Ubić kremówkę z cukrem
pudrem Do ubitej śmietany dodać galaretkę (można zostawić troszkę kremówki i
galaretki do dekoracji), wymieszać mikserem i przełożyć na truskawki. Udekorować
wg upodobań.
|
czwartek, 1 października 2015
Truskawkowa rozkosz
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz