czwartek, 1 października 2015

Truskawkowa rozkosz




Składniki:

Przygotowanie:
około 30-40 zamrożonych truskawek
3 galaretki truskawkowe
5 szkl wrzątku
0,5 litra kremówki 36%
Cukier puder do smaku

Galaretki zalać wrzątkiem i wymieszać. Do gorących galaretek wrzucić zamrożone truskawki i schłodzić w lodówce. Można poczekać, aż galaretka będzie zupełnie twarda, można też wybrać wersję jak będzie tylko delikatnie stężona. (Czym mniej stężona galaretka tym pianka będzie pulchniejsza.)

Truskawki z odrobiną galaretki przełożyć do misek/pucharków. Ubić kremówkę z cukrem pudrem Do ubitej śmietany dodać galaretkę (można zostawić troszkę kremówki i galaretki do dekoracji), wymieszać mikserem i przełożyć na truskawki. Udekorować wg upodobań. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz