Składniki:
Forma:
25cm x 34cm
|
Przygotowanie:
|
Ciasto:
3 szkl mąki
5 łyżek
cukru
250g
margaryny
5 żółtek
cukier
waniliowy
2
łyżeczki proszku do pieczenia
2- łyżki
śmietany lub jogurtu naturalnego
Piana:
5
białek
¾ szkl cukru
2
paczki budyniu śmietankowego (każdy na ½ l)
Dodatkowo:
agrest
|
Ciasto:
Wszystkie składniki zagnieść.
1/5 część ciasta włożyć do zamrażarki. Resztę ciasta rozłożyć na blaszkę (na
spodzie położyć papier do pieczenia). Poukładać agrest.
Piana
Ubić pianę z białek, dodać
cukier i miksować, na koniec wsypać proszek budyniowy i delikatnie wymieszać
mikserem. Pianę położyć na owoce.
Pozostałą część ciasta
pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Piec w temp. 160 stopni około 50 minut (termoobieg).
|
niedziela, 5 lutego 2017
Ciasto z agrestem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz