sobota, 4 lutego 2017

Śnieżny puch




Składniki:
Forma: 21x32cm
Przygotowanie:

Biszkopt:
3 jajka
½  szkl cukru
1 łyżka octu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mąki

Masa:
500g sera z wiaderka (naturalny President)
3 łyżki cukru pudru
2 opakowania „Śnieżki”
1 szkl mleka
2 galaretki brzoskwiniowe


Wiórki kokosowe:
6 łyżek wiórków kokosowych
Łyżka masła
Łyżka cukru


Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1600 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

Masa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem. „Śnieżki” ubić z mlekiem, dodać do sera i wymieszać.  Na końcu wlać galaretki  i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę wlać na biszkopt.

Wiórki kokosowe:
Na patelni uprażyć wiórki z cukrem i masłem, wystudzić i posypać ciasto. Schłodzić w lodówce.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz