Składniki:
Forma:
21x32cm
|
Przygotowanie:
|
Biszkopt:
3 jajka
½ szkl cukru
1 łyżka octu
2 łyżeczki proszku do
pieczenia
1 szkl mąki
Masa:
500g sera z wiaderka (naturalny President)
3 łyżki cukru pudru
2 opakowania „Śnieżki”
1 szkl mleka
2 galaretki brzoskwiniowe
Wiórki kokosowe:
6 łyżek wiórków kokosowych
Łyżka masła
Łyżka cukru
|
Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do
rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i
mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1600 ok. 25 minut
(termoobieg) do suchego patyczka.
Masa:
Galaretki rozpuścić w 2 szkl
wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem. „Śnieżki” ubić z mlekiem, dodać do
sera i wymieszać. Na końcu wlać galaretki i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę
wlać na biszkopt.
Wiórki kokosowe:
Na patelni uprażyć wiórki z cukrem i masłem,
wystudzić i posypać ciasto. Schłodzić w lodówce.
|
sobota, 4 lutego 2017
Śnieżny puch
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz