wtorek, 6 października 2015

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką

 

Składniki:
Forma: 25x37cm
Przygotowanie:

Spód:
4 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka cukru 
2 jajka 
2 żółtka 
2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu
cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego lub waniliowego
1l mleka
2 łyżki cukru

Kruszonka:
20 dag cukru
20 dag masła
40 dag mąki

Dodatkowo:
truskawki

Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia.

Ugotować budyń i gorący wyłożyć na ciasto.

Truskawki wyłożyć na budyń.

Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami).

Piec ok. 60 min. w 170°C




Inspiracja ze strony: http://pelusiowakuchnia.blogspot.com/2015/09/ciasto-z-truskawkami-budyniem-i.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz