Forma: 23x40cm
SKŁADNIKI:
Ciasto:
8 białek
3 żółtka
20 dag cukru kryształ
10 dag orzechów włoskich mielonych
10 dag orzechów włoskich krojonych
10 dag rodzynek
5 dag kokosu
łyżeczka kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
2 budynie śmietankowe
puszka brzoskwiń
2 łyżki cukru
200g masła
Galaretka:
3 galaretki pomarańczowe
4 szkl wrzątku
Dodatkowo:
delicje
WYKONANIE:
Galaretka:
Przygotować galaretki.
Ciasto:
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem i piec 30 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).
Krem:
Z puszki brzoskwiń odlać sok i uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 0,5 litra. Dodać cukier i ugotować budyń. Masło utrzeć i dodawać porcjami zimną masę budyniową.
Przełożenie ciasta:
Ciasto – krem – brzoskwinie pokrojone w plasterki - delicje – galaretka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz